Wpływ wybranych stresorów fizycznych i antyoksydantów

601-0

10,50 zł brutto

Jolanta Klusek, Krzysztof Kumański,Wpływ wybranych stresorów fizycznych i antyoksydantów na zawartość triacylogliceroli oraz cholesterolu w wątrobie, nerce i mięśniu myszy żywionych dietami o zróżnicowanej zawartości białka, 2014, 74 s., format B5, ISBN 978-83-7133-601-0

Więcej szczegółów

15 szt.

Książka w pierwszej części zawiera krótki przegląd najnowszej literatury dotyczącej głównych antyoksydantów działających na terenie komórki a mianowicie glutationu, kwasu askorbinowego, tokoferoli i karotenoidów. W części drugiej przedstawiono wyniki badań własnych nad zależnością między zróżnicowanym poziomem białka w diecie a koncentracją triacylogliceroli i cholesterolu w wybranych organach zwierząt z uwzględnieniem interakcji z wprowadzonymi egzogennymi antyoksydantami jako modulatorami reakcji stresowych u myszy doświadczalnych w układzie łącznym z obciążeniami typu środowiska zewnętrznego a więc głodzeniem, unieruchomieniem oraz wysoką i niską temperaturą otoczenia. Książka przeznaczona jest dla studentów, doktorantów i osób zainteresowanych problematyką biologiczną.

Zobacz także

23 innych produktów w tej samej kategorii:

Product successfully added to the product comparison!
× Szanowni Państwo,
z uwagi na remont magazynu prosimy o NIEDOKONYWANIE PŁATNOŚCI
i uprzednie skontaktowanie się z Wydawnictwem
e-mail: wyd@ujk.edu.pl • tel. (41) 349 72 36 w celu sprawdzenia dostępności zamawianych tytułów.
Przepraszamy za utrudnienia.