Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
601-0
10,50 zł brutto
brutto
Jolanta Klusek, Krzysztof Kumański,Wpływ wybranych stresorów fizycznych i antyoksydantów na zawartość triacylogliceroli oraz cholesterolu w wątrobie, nerce i mięśniu myszy żywionych dietami o zróżnicowanej zawartości białka, 2014, 74 s., format B5, ISBN 978-83-7133-601-0
15 szt. szt.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Książka w pierwszej części zawiera krótki przegląd najnowszej literatury dotyczącej głównych antyoksydantów działających na terenie komórki a mianowicie glutationu, kwasu askorbinowego, tokoferoli i karotenoidów. W części drugiej przedstawiono wyniki badań własnych nad zależnością między zróżnicowanym poziomem białka w diecie a koncentracją triacylogliceroli i cholesterolu w wybranych organach zwierząt z uwzględnieniem interakcji z wprowadzonymi egzogennymi antyoksydantami jako modulatorami reakcji stresowych u myszy doświadczalnych w układzie łącznym z obciążeniami typu środowiska zewnętrznego a więc głodzeniem, unieruchomieniem oraz wysoką i niską temperaturą otoczenia. Książka przeznaczona jest dla studentów, doktorantów i osób zainteresowanych problematyką biologiczną.
16,80 zł
38,85 zł
38,85 zł
31,50 zł
28,35 zł
9,45 zł
19,95 zł
18,90 zł
16,80 zł
31,50 zł
31,50 zł
10,50 zł
12,60 zł
12,60 zł
19,95 zł
21,00 zł
27,30 zł
8,40 zł
42,00 zł
26,25 zł
105,00 zł
44,10 zł
42,00 zł
© 2021. Wydawnictwo Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach